Sunday, November 18, 2012

Situasi petang semalam dalam kereta
perbualan antara ayah dan anak 

(dalam radio ada lagu nasyid sape tah and ade sebut ayah ibu)

Ayah : Hadeerah nyanyi laa lagu ni...
Hadeerah : alaa...ayah tak dengar ke lagu tu tak sebut ayah bonda
dia cuma sebut ayah ibu...
Hadeerah ade ayah dgn bonda saje... mana ada ibu
Bonda : hahahaha...hadoooiiii laa Hadeerah

mission of the day

Today's mission :

  •  kiss Hadeerah & Hadief
  •  praise Hadeerah & Hadief
  •  cuddle Hadeerah & Hadief
  •  tell Hadeerah & Hadief that i love them soooooo much!!~

saya di'pinjam'kan 2 org anak yang cantik, bijak dan cergas oleh yang Maha ESA.
semoga saya berjaya melaksanakan misi ini bukan utk hari ini sahaja tapi hingga ke akhir hayat saya
sebab nikmat yang diberikanNYA ini mungkin akan ditarik bila2 saja.....

Thursday, July 26, 2012

Actly ari ni dah seminggu kita berpuasa
hmm agak2 masih sempat x Along nk ucap selamat berpuasa?
hihihi lmbt pulak ye
alaa banyak keje laa
plus mood BIG M melanda diri
hahaha alasan!

maafkan saya!

apa ek citer puasa2 ni...along sendiri...tengah cuba memperbaiki diri
semoga lebih baik dari dulu (aamiinn)
ada yg dh nmpk berubah tau.... rajin skit memasak
hahaha =D
sebelum ni ada masak tp.... jarang2
ni sbb puasa ter-rajin plak ari2 masak
x miss lagik laa 7 ari ni

x tau laa lps2 ni... hahaha
dan pastinya ada jek iftar gathering kan...
yg dah di'cop' wiken ni & 11 aug nnt
hmm tu dh kira ari cuti memasak!! hahaha

Along kat sini nak mohon maaf kat semua yg membaca (kot ada!!)
kalau ada kata2 along dlm penulisan along ni mengguris atau tersentuh hati sesapa
ampun ye
Moga RAMADHAN kali ni kita dapat raih semua keberkatan yang ALLAH telah hidangkan kepada kita...

InsyaALLAH kalau diizinkanNYA kita dapat jumpa lagi dengan RAMADHAN

Sunday, July 22, 2012

hahaha poyo kan!!~

but seriously it is up to my nerve!!
mmg sangat stress dgn sistem yg Along handle ni...
kalau setakat kerenah org ... rasanya boleh bertahan...
alaa setakat org nk ckp along x wat keje nak cakap ape pun laa
along x kisah sangat...
sbb im doing my job..SYMP!
i only have 2 hands and sooooo limited time...

mana sempat buat ill do it my very best
so kalo ade nk ngata i dun mind...
alhamdulillah dpt pahala free masuk lam akaun along
hikhikhikhik
skang yg wat tension ialah ada tgn yg pandai2 godek sistem tu..
and bcoz of it i have to do all the stuffs once again...
maknanya dabel works....
nnt org akan ckp along x wat keje...
padahal...sumer dah 70% setel...dah jadik 0...
now i have to do the same thing AGAIN!!!!
hangin!! hangin!!~
oooo ya ALLAH kuatkan lah iman hambaMU ini
permudahkanlah kerja hamba...
Kau tingkatkanlah kesabaran hamba dalam menjalankan kewajipan hamba ini



mmg kena nyanyi lagu ni jek laaa
"SENYUM TAK PERLU KATA APA-APA"

=D

Thursday, July 5, 2012

OHANA means FAMILY

'Ohana means familyfamily means nobody gets left behind. Or forgotten.
(LILO and STITCH)


This is Ahmad Nazri's family (yang tak ada my HO jek sbb dia yg snap gambar ni)


And this is Hadzrey's family... my small family

sape tak sayang family dia kan...
saya saaaayaaannnggg family saya sangat-sangat-sangat-sangat!!!

alahai laaa anak....

Perbualan antara bonda dan Hadeera pada suatu malam....

Hadeera : Bonda! Bonda! *excited*
Bonda : Ye sayang! Kenapa?
Hadeera : Bonda! Kat TV ada citer Ice Tea!!
Bonda : Citer apa sayang? *blur*
Hadeera : Citer Ice Tea!~
Bonda : *sambil tengok TV* ooooo... ni citer ICE AGE laa sayang!! *terus gelak*
Hadeera : Ye laa citer ICE AGE!

hihihihi....
Hadeera...Hadeera... kawan2 bonda cakap hadeera ngidam minum ICE TEA laa sayang!!~
luv u lah!!~


Monday, June 11, 2012

tertarik utk sama menyuarakan pendapat pasal NIP nih
mmg skrg along x kira kat mana pun akan bf hadief..
sbb hadief jenis mmg x blh nk sekat2 tggu2 kalo nk bf...
yes! dimana saja.. even di public...even kt lam LRT ... even atas moto =P
mmg ade jek mata yang memandang pelik, jelik 

ada yg senyum yang x dpt nk tafsir ape makna senyum tu
yg x paham tu para ibu pon ade yg pandang pelik

huhuhuhu walaupun xde mendedahkan ape2 yg x sepatutnya pon mcm tu jgk penerimaan nye
along rasa benda tu bukanlah sesuatu yg perlu jadi isu sedangkan ramai jek anak2 dara yang seksi meksi dari kami2 yang tutup bagai ni..ishhh!!
kalau mereka itu berpakaian menjolok mata dilabelkan kebebasan berfesyen
kalau kami ??? menimbulkan rasa ghairah laa ape laa
(bawak2 laa bertobat!! kami memenuhi kehendak anak2 kecil yang nk membesar!!)
sumtimes...nobody dun even notice that hadief tgh discretely nursing ....


apa yang along cuba sampaikan ialah...
kami menyusukan bb ni atas bb's demand bukan laa nk tarik perhatian sesiapa pun
kami cuba melaksanakan kewajipan bila diperlukan
bukanlah sengaja nak menunjuk2
this is Along quoted frm 1 blog 
I heard that there's several places yang melarang wanita menyusukan anak di situ, walaupun penyusuan itu dilakukan secara tertutup (in appropriate way with nursing covers/poncho). Haih, dah kau kenapa? Macamlah kami tidak tahu menjaga aurat? Is that really disturbing? Funny, when people are being sceptical to mothers who try to breastfeed in public, but not to those girls yang sengaja tayang part of their boobs in public.
sekarang ni ada mcm2 utk NIP .. nursing covers..
nursing attire pon byk..

nursing room pon ada..cuma sumtimes  crowded skit laa
sbb ramai dh sedar pasal breastfeeding!! waaallah!!

cuma yg kami mintak ialah penerimaan mereka disekeliling kami ini
x perlu kot nk memandang pelik jelik bagai...

husband kami benarkan kami...so??
hahahaha
eh beyonce pon NIP tau hehehehe
x caya baca nih
anyway...harap 2012 ni org2 akan lebih open minded...hikhikhikhik



Ni gambar Along and my sister IJAN nursing our kids @ Petrosains KLCC
PEACE !!  =)

Wednesday, May 30, 2012

5th year as a hubby & wifey

25.05.2012 genap laa 5 tahun along & HO menjadi suami isteri yang sah..
pejam celik pejam celik dh 5 thn ek
dlm masa 5 thn mmg mcm2 laa dugaan

tp alhamdulillah sangat kami masih berkasih sayang
alhamdulillah kami dikurniakan anak2 yg aktif, bijak dan adorable
kami sama macam pasangan lain
ada masa gaduh ada masa baik

but we still support each other...
Semoga ALLAH memberkati kasih sayang kami
Semoga ALLAH terus melimpahkan rahmatNYA kepada keluarga kecil kami ini
Aaamiiinn


en3 haru biru

ari ni nak bercerita skit laa
along and kengkawan sangat rapat sedang HOT sgt dgn seseorg ni
gara2 komennya di satu laman sosial yg paling fofuler skrg
along sbnrnya sgt susah nk meluat kat org ni...
especially org yg baru nk kenal2an
hehehe
tp kalo along dh rasa x bes dgn org tu meaning she is sooooo annoying
oooppssss terhabaq plak SHE....
kihkihkih



citer nya mcm ni...
gegurl ni ada kaitan skit laa dgn kami (along and frens)
kami ni merasakan dia x perlu kot nk komen sensasi mcm tu kat situ...
dia mcm nk mengungkit kisah2 lalu
kisah zaman jahiliah nuuuu
past is past... so what?? move on laa
sakit ati betul
kalo sekali komennya x laa annoying sangat ni dok ulang yg sama grrrr....
igt nk jek menambahkan komen2 yg berapi disitu tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
x nk jadikan diri ni sama taraf dgn org yg x pk panjang ni...
hehehe aci x mcm tu?


ish x baik kan!!
ok kalo ade anak2 dibawah umur yg baca..
dont try this at home
hikhikhik

nnt kalo jmp face to face kena mintak maaf kat dia tu...

Friday, May 18, 2012

Sedang baca blog  Puan Farah Farhan owner Sarakids..
Mesti ramai yang kenal dia kan
Along penah jmp dia face-2-face

she's very friendly person.... 
bila baca blog dia kita rasa mcm sangat dekat dengan pn farah...
hihihi
byk info tau..
dari segi parenting, bfeeding...
sangat suka!!~


dlm byk2 entry dia..sangat tersentuh pasal dia berceloteh pasal peranan ibu dalam kehidupan kita...
soo true... mak bi mmg mcm2 peranan dia..
mak supir laa, tukang masak laa, doktor laa
mcm2 kan!!~


saya sayang mak saya tau!!
sayang sangat-sangat
saya rindu mak saya
rindu sangat-sangat

Having HADEERAH, EIYAD, HADIEF & HO is the greatest thing ever happened to me
but having CHE GAYAH as my mom is the great than greatest thing ever happened to me..

;;

Template by:
Free Blog Templates