Tuesday, December 13, 2011

FEVER

huhuhu
sayang bonda yang kecik skali demam started Saturday
huhuhu mcm biasa bonda dah bg makan ubat
Hadief x tdo dekat 2 malam
paling teruk was on Monday...
sedih betul bonda tengok anak bonda yang sorang tu
lembik jek
dulu2 pon hadief mmg selalu demam
tapi this is the worst i ever see happened to Hadief
then we decided to go to one of the clinic nearby my aunt's house
doc ni mmg x amalkan bg patient dia below 6y makan ubat batuk & selsema
coz dia kata all that medicines can contribute to asthma..
so kat klinik doc bg suh bg neb & wat physio...
adooii!! ni 1st time tgk org wat physion last time nurse amik hadief yg x bg parent masuk
mmg kesian woo...rasa nk nangis tgk getah halus tu masuk lubang idung hadief
banyak tol darah yang keluar
huwaaaaaaaaaaaaaaa....
takpe laa hadief bersabar ye...
bonda nak bagi hadief cepat baik
doc kata kahak dh padat sangat...tu yg slalu sangat demam...
ptg tu ada nmpk hadief ceria sikit tp masih merengek2
pg tu bonda terpaksa kerja jugak..
so bawak hadief ke taska..
tghari tgk hadief dh sikit ok
tp manja tetap manja...

bonda xnk dah hadief mcm ni
bonda nk tgk hadief aktif & senyum macam slalu...
jgn takut mkn ubat ye sayang... =))
doakan hadief sehat selalu ye...

Wednesday, November 9, 2011

EBM ku!!~

huwaaaaaaaaaa
sedih betul skrg ni...
EBM dh xde stok
bak kate org 'kais pg minum pg...kais ptg minum ptg'
mcmane ek?
sedih sedih

MOOD : sangat sangat down!!~

Tuesday, November 1, 2011

DOA buat teman

sedang risaukan teman baik Along yg kat opis ni
She's pregnant ...dh nk dekat due laa
dia admitted Isnin ari tu sbb air ketuban dh kurang...
kata nya nk wat monitoring jek
tp td dpt berita she will be in the OR abt 11am
huhuhu
semoga semuanya selamat...
betul2 risau!!~

Doa saya buat anda!!~

Friday, October 21, 2011

something to ponder upon

gimme ur comment abt this....

Wednesday, October 19, 2011

buat mu mak

Along copied ni dari adik Along...
dia lebih pandai meluahkan perasaan dari Along (ehek!!~)

dedicated to my beloved mak...Puan Che Gayah Din

Im sorry for hurting you,
I’m sorry for making you cry,
I’m sorry I didn’t realise why,
I’m sorry for not understanding you,
I’m sorry for all those fights,
I’m sorry for not listening,
I’m sorry for not trying,
I’m sorry I failed you,
I’m sorry I didn’t try,
I’m sorry for not caring,
I’m sorry for not being there,
I’m sorry for not being a friend,
I'm sorry for not trying my hardest,
I'm sorry I didn't care much,
I'm sorry for forgetting the good moments,
I'm sorry for not saying the truths,
I'm sorry for lying to you,
I'm sorry I was never by your side,
I'm sorry I didn't saying 'I love you.

There's never been a minute I wasn't glad you were my Mom… Sayang mak smpi syurga.

Friday, October 7, 2011

layan video ar...


cute kan.....!!~

citer hadeera lagik....

Situasi : Tgk tv ada lagu raya..asik sebut "ayah dan bonda"
Hadeera : Haa,acu lagu apa ni?
Acu : Lagu raya la..
Hadeera : Dia nyanyi "ayah,bonda" je..x de hadief pon??
... Acu : Haa? =,=

Wednesday, September 28, 2011

ooooo....

conversation between me & Hadeera
(lam keta OTW back to KL frm Shah Alam)

Hadeera : Bonda ni kat mana?
Bonda : Shah Alam laa sayang
... Hadeera : ape? Ashah alam?
Bonda : Shah Alam
Hadeera : ape bonda? Ashah alam
Bonda : Shaaahh Aaalaam (nada geram skit =P)
Hadeera : ooooo Hadeera x tau...
Bonda : grrrrrrrrr....

Thursday, September 22, 2011

hari ke5 pagi2 lagik HO kejut kata kawan nye nk jmp sekaligus nak bawak kami ke Tanah Abang
so siap2 sumer..

kami jumpa laa Sharah yang jemput kami di hotel then bawak ke Tanah Abang...
breakfast kat sana gak
then jalan2 kat Tanah Abang...beli sikit2 (Rupiah dh makin susut!!!!)
kami ke Restoran Muthea (camni kot ejaan dia)
restoran ni serve makanan istimewa dari Aceh..
sedap....!! ada crab sekor lagik hehehe

then kami berpisah dgn Sharah dlm kol 2 lebih sbb dia kena amik anak dia dari skola
TQ Sharah!!
mcm2 dia bg kami
dh tu hadeera pon suka benar dgn dia...
then kami straight ke Airport naik bas...
biasa laa Jakarta jammed...
huhuhu
alhamdulillah kami managed sampai awal laa gak...
setel check in sumer...
kami pon naik plane ard kol 7.30 kot...
take off to MALAYSIA...
oooowwhh!! rindu KL!!~

x smpt beramah mesra dgn org2 di umah pon...sbb sumer dh tdo...
kami tgk BIL pon esoknya..
ye esoknya tu kami ber2 kerja!!
hehehe

tu laa pengalaman kami ber4 bercuti...
penat but fun!!
alhamdulillah kami semua selamat pergi dan balik...
cuma regret ada kejadian yg x diingini jadik masa kami xde kat sini...
tapi alhamdulillah BIL berehat dirumah 
adik along setia menemani dia..hihihi

so pe lagik.... layannnnnzzz laa gambo2 yek
sumer gambo2 ni snap pakai hp along jek...
kalo nk yg bes2 kena laa tggu hasil kilat dr kamera HO..
tp taun bila nk publish tu x tau laa
hihihihi

hadeera & hadief!! my love...

hadeera malu2 dgn aunty Sharah (at first)

tgk tu dh mesra... :)

happy nye dia....

nak gak snap dgn ayah kan... =D
kesian hadief separuh jek

dlm plane b4 take off

kat ERL station

hadeera excited tgk ERL =D

dlm ERL!

gaya model senget bahu hahahaha



kami dpt berita mengejut dr Malaysia (melalui mak yg jauh nu)
BIL accident...
katanya teruk gak...
ya ALLAH terkejut kami semua
hadeera asik tny jek kenapa papa accident
papa sakit ke
mmg x senang ati sggh
moga adik dapat hadapi semua ni...
sedih sbb x bersama adik along time2 dia perlukan org disisi dia
huhuhuhu

kami teruskan perjalanan kami ke Jl Setiabudi..
ada FO yg terkenal kat bandung ni RUMAH MODE
grabbed a few things 4 us...then mkn jap...terus bergegas ke Ciumbuleit amik bag
g Train Station..
jem laa plak kat zoo bandung tu...
kalo kat Bandung ni wiken mmg pack! sbb org2 di Jakarta & tempat2 yg berdekatan mmg tuju ke Bandung
Kalo weekdays lak Jakarta mmg pack giler....
so kami ni salah timing laaa
huhuhu

kami sampai di Jakarta lam kol 8pm
check in hotel
sekali lagik thanx to Yeyen for her help...booked the hotel...
kali ni lokasi nye dekat dgn shopping mall
BLOK M
kami kuar jln2 kat area blok M tu nk carik makan utk dinner...
jln2 saje....
Rupiah makin menipis....hahahaha

abis suda ari ke4...
kami balik esok
tak sabar nk tgk keadaan BIL
katanya patah bahu
adoooiiiiii!!! huhuhuhu

ni gambar2 sepanjang ari ke4
layaaaannnzzzz
sempat hadeera naik kuda kat depan apartment kami dok tu b4 balik
tgk tu!! sengih jek!

kat station keretapi Bandung

hadief wat aksi lam tren =D


hadeera kesayangan bonda!!!

hadief!!!

hari ke3 kami ke Cihemplas Walk
kat sini ada patung2 karekter2 superhero eg SUPERMAN, SPIDERMAN, THE FANTASTIC 4, ULTRAMAN... hihihi 
hadeera paling suka ULTRAMAN
tp masa kami ke sana ujan lebat & jalanraya naek air...susah skit nk bjalan...
majuk laa anak dara tu...
 
pas kami ke CIWALK (singkatan Cihemplas Walk) kami ke pasar baru plak
kat sana shopping
telekung utk MIL & SIL (nk bertunang)
then blouse utk bonda... hihihi

kuar dr pasar baru ujan laa plak...
kami decided ke Jl. DAGO
kat sana pon byk FO
dr satu FO ke satu FO masuk...
hihihi
then mkn mlm..
jmp dgn my officemates yg br sampai pagi tu...

abis laa ari ke3 kami kat Bandung
mcm biasa layan laa gambo2 yek...
 
ish kakak malu ar...hihihi

majuk sbb x leh g dkat dgn ULTRAMAN

kt kedai di Jl Cihemplas

kat resto Gampoeng Acheh in Jl Dago

bakal ibu penyayang nih =P

Ho layan menu.... =D

me & Anne

Lia & Nurul


hari ke2 kami dah dibelikan tiket keretapi ke Bandung...

pagi2 lagik kami dah ke Train Station
perjalanan tu sepatutnya 3 jam jek...tp banyak sangat persinggahannya
jadik 4 jam...adoiii sangap...
kena lak hadief pon x nk dok sangat...sbb dok berpeluk jek kan...

sampai2 kami ke CIUMBULEIT tempat penginapan kami yg dah di booked kawan HO...Yeyen!
Tq Yeyen!!~
sbb penat lam train kami decided utk rehat2 dulu ptg skit br jalan...

petang tu kami straight ke Jl. Riau
masuk 1 FO ke 1 FO...hihihi

dh sudah makan kami pon pulang ke sarang...hihihi
bis suda day two...
sambung other part ye....

layan laa gambo2 ni

kat Train Station
Hadeera lam train

Me & Hadief yang dh tukar 3 baju sbb muntah!!

Hadief santap dulu ye
kat apartment di CIUMBULEIT

Me & Hadief @ resto di Jl. Riau
Kami di one of FO di Jl. Riau


Pose lagik!!~ =D


HO mmg nk ripit ke Jakarta since las year lagik...
bila AA ada wat promo free seat...dgn cargasnya kami pon booked ticket to Jakarta
pd 15 Sept tu kami pon berangkat ke Jakarta jam 7 penerbangan kami
dan seawal jam 3 pg kami dah bangun
huhuu...berkejar2an gak laa kami nak ke LCCT tu...
try nk self check-in thru mobile asik error jek....hangin gak!!
sib baik sempat.... tapi berlari2an laa gak
huhuhuhu
lam fl8 disebabkan lmbt check in kami kena dok asing2
HO asing, along asing, Hadeera pon asing....huhuhuhu
then HO ckp nnt2 kalo ade seat kosong dia try tukar seat laa
dh lam sejam tu...abg yg dok sebelah along kesian dia pon kasik laa seat utk kami dok bersama 1 family
TQVM ABANG x tau nama!!
hehehehe...

kami sampai kat Jakarta ard 9am waktu sana...
hotel x leh nk check in lagik...
anak2 dgn mak nya dh penat sbb tdo lam 1 jam lebih jek...
melepek laa kami kt lobi tu
dgn hadief x sehat sangat...demam!
perut pon x bes kot sbb asik poo2 jek
hadeera asik merengek je sbb x cukup tdo...
agaknya kesian tgk kami melepek jek kat lobi...
front desk officer tu pon kasik laa kami check in awal...
so kami ape lagik...lepas salin2 baju anak2 kami pon zzzzzzzzzz
penat wooooo .... hihihi
 
lam kol 1 kawan HO datang jemput kami utk g lunch...
g makan makan MANADO...ke MENADO
hihihi ok laa... new to me...alhamdulillah kenyang
balik bilik kami sambung zzzzzzzz lagik... hahaha
smpi laa ptg...tp sbb ujan melepakzz jek laa kat lam bilik
mlm br kuar cr makan...
g carrefour utk beli something to eat 4 tomorrow

x g memana pon sbb kitorg jalan kaki jek jenjalan...
penat laa gak sbb bawak anak bujang tu kan... hihihihi
bis laa ari pertama kami di Jakarta...
sambung part two lak ek

layan laa gambo2 lam fl8 ni
hihihihi
hadeera excited nak naik plane
tgk tu!! muka excited!!
hadief tu mulut bonda laaa...hihihihi

mood raya tak abis lagik

hehehe biasa laa kalo raya...mau sebulan br bis mood raya itu
kat opis2 pon sure ada jamuan raya unit2 kan...
begitu juga laa di opis along ni hah...
semalam turn our unit mengadakan jamuan... 
as usual..kami combine with our neighbours yg sama setingkat ni...
so meriah laa skit kan...

dr pg lagik CC dh sibuk di pantry nk sediakan makanan ...
tlg skit2 je pon... hihihihi
almaklum laa tangan keras!! hahaha

x mo cite bebanyak laa...layan jek laa gambo hahaha
mereka2 yg separuh kekenyangan.... =D

perbincangan projek juta2

A must!! posing!!~

Posing lagik!!~

dan lagik!! =P

awat lia tu??? hahaha

SMILEEEEE ! =))

makan & makan lagik...

Wednesday, August 24, 2011

Raya!! Raya!!

Assalamualaikum semua...
Raya dah tinggal 5 ari jek lagik..
So, Along nak ambil kesempatan nak mohon maaf atas semua salah silap Along
tersalah ayat ke dlm mana2 entry Along...
AMPUN ya buk!!~

Semoga kita dapat bertemu dengan RAMADHAN..
ye pasti merindui Ramadhan yang penuh dengan keberkatan ni..
and sambut SYAWAL berpada2 ek... :)
selamat semuanya...
selamat balik kampung...selamat beraya... selamat balik umah balik...selamat ber'open house'...
semua lah!!! hehehe


sambung lagik daaaaaaaa

hehehe leh lak sambung2 citer kan...
biasa laa along kan suka mngarut2.. (not mencarut)
hehehe

ok dlm sakit2 tu dlm ati dok bercelaru lagik...
betoi ka dh nk bersalin ni?
hmmm harap dipermudahkan laa segalanya
dlm kol 2 lbh tak tahan dah laa...
bgn g bilik air rs nk tercabut dh belakang gua!! huaaaaaaaaa
how i miss my mom.... mak i need u here!~
segan nk bgtau MIL
mak macam tau2 jek dia called!
hmm instinct seorang ibu kan...
walaupun jauh dapat gak rasakan yg anak dia memerlukan dia time tu

mak ckp kalo dah sakit dr td & dh kerap so kenapa tggu lagik
adeeh!! yg along ni dok tggu 'show'
hahaha sengal! mcm pestaim nk bersalin plak hahaha

dgn cargasnya along ngajak che abe saye...HO gerak p spital
then baru tingat nk kemas baju...
hahaha tu laa dia x kemas awal2...padan muka awok!!
along sempat ajak HO blk umah gombak dulu (ckp mcm byk umah lak! padahal menumpang!!) haha
HO tny..."sempat ke? larat ke? boleh tahan ke?"
hah!! amik ko!! byk soklan dia... hahaha
boleh laa kot...along ckp kt HO
tp make sure pecut!~
hikhihikhikhik
tp br jek sampai area kampung baru...
along rasa sakit makin sangat kuat!!
haru dah ni!!!
cepat2 ckp kat HO..."yang anta sy g hospital dulu baru awk g amik baju2 ek! yg penting baju anak tau!"
 

sampai A&E...HO drop jek kt dpn pintu then cari park..
then along jln kat kaunter...dgn kad2 berterabur...letak atas kaunter and said "SAYA NAK GI LABOUR ROOM!!"
hehehe sori ye agak kuat dan kasar tp along betul2 sakit time tu...
hehehe
time tu kol 3.30 laa lebih kurang...
smpi labour room... nurse ckp doc bibah br jek balik lepas ada 1 patient dh deliver
huhuhu..cian doc!

kebetulan plak time tu bilik almost full occupied! adeeh!!
dpt laa bilik blakang...
slalu along kat bilik 3 atau 4 jek... (depan ex opis mak dulu)

then nurse pon menjalankan tugas dia nak check bukaan
and guess what dh bukak 4cm pon!
betul laa anak bonda nak kuar dah! hihihihi

so HO x leh laa nak balik amik baju2...he has to stay with me k!
pastu mak call ingatkan along utk mintak maaf dgn HO..
mmg slalu mak ingatkan!! thanx mak!
lam kol 7 lbh nurse dtg lagik menjalankan tugasnya...
dah 8 cm bukaan
then lam 2-3 min pastu along dah terdengar suara doc bibah... sapa along..
hmm dia pon check "hmm dah ready dah ni...dah rasa kepala anak awak safarina"
huhuhu ok sayang! ready ye...bonda cuba ye sayang!
kita mesti boleh! hoyeeehhhh

x sampai 5 minit pastu doc ckp nk pecahkan ketuban...
then u are ready to push ya...but with my instruction!
dlm labour hanya ALLAH jek tau..betapa takutnya Along nak bersalin normal...but this is it..
demi anak yg bakal lahir x sampai beberapa minit nnt...along kuatkan jugak semangat
Alhamdulillah berkat doa semua..bb yang x sabar2 nk keluar tu pon lahir ke dunia pada pukul 8.08 pg 11.03.11 (jumaat) dengan berat 2.97kg
Syukur!!~

Camtu laa lebih kurang adventurenya citer Along nak bersalinkan MUHAMMAD HADIEF!
sampai kena cite 2 part hahahaha...sabo jek laa!~
sangat x sangka Hadief akan lahir pada usia 36mggu
hehehe...

Hadief...bonda doakan agar Hadief akan jadi anak yang soleh ya...(Amiiinnn!!)
jangan notti2.. xlarat bonda =D
be a good boy & u have to know & remember that i will always love you no matter what forever!!~




Wednesday, July 6, 2011

acchhuuuummm!!

ape kes bersin sampai macam tu?
kahkahkah...kesahnya sbb blog ni dibiarkan berabuk kan!!
hahaha...
bukan xdak cite...
cite pasal bersalin pon x de lam ni kan
manyak wooo simpan cite tp sbb dh lama sangat so dah basi laa semua...
hikhikhikhik
tp jgn tny pasal pindah...sensitip!!!
gua x pindah lagik huuwwwaaaaaaaaaaa :((

hmm anak saya yang ke3 (consider 2 kot)
lahir pada 11.03.2011 ari jumaat (alhamdulillah) jam 8.08 pagi
dan diberi nama MUHAMMAD HADIEF BIN HADZREY
syukur sangat dikurniakan hadief... ALHAMDULILLAH!~

sebenarnya sakit dar ari khamis kat opis lagik dh sakit kol 9.40 kot...
tp leh lagik gelak2 leh lagik dok wat keje
then boss dah suh balik tp mcm x caya laa along nk bersalin dah..
biar benar!! br 36wks..
then time x constant! sakit x berapa nak sakit...sat2 rasa nk tercabut sat2 rasa mild gitu
ibuku yg dah dikejutkan jam 4 pg tu... dh x leh tido dh...
dia cuma dapat monitor anak sulungnya ni dari kejauhan jek
sbb mak lmbt lagik blh blk...
huhuhuhu...

mak dah pesan "kalo x dak leaking or show x bersalin lagik laa tu..."
hehehe...tp mak ada suh tny gynae..
symp...pon anto sms ke dr bibah
doc sy mmg suka suh sy dok spital so...dia kata datang terus ke LR ye...check CTG!
ahaks!

hmm along dgn penuh kedegilan sbb dh nk dekat LUNCH HOUR...along tingin nk makan ikan bakor blkg istana (BELLAMY)...jadik along dh janji pon dgn HO suh bawak jugak along ke sane..
makanya along idak le ke LR spt yg disuruh doc!
degil kan! hahaha

pas beberapa jam sakit along masih sama.....
x constant timingnya..sakit jap kuat jap mild..
mak berkata lagik "g laa jln2 kot jap lagik ok" 
so...dgn cargasnya sms HO "yang jap lagik g wangsa walk pas blk keje!"
hikhikhikhik
so siap jln2 wgsa walk...pastu g mkn..
punya laa x keruan sbb lam ati menidakkan yg along akan bersalin di minggu yg ke 36 hehehe
sampai tersalah laa anta status kt FB
hahaha
sbnrnya guna hp utk timing contraction tp type kt msg...
then dgn selambanya g send kt FB
x ke sengal tu! hahaha....
then kwn2 sumer ape lagik sudah mengagak yg along tgh kira contraction! andeh laa along nih
blk dr kedai makan mamak fav kami along kata kt HO..."sy nk terus tdo x nk wat pape..awak handle laa hadeera ye"
dgn harapan pas tdo sakit akan ilang...
HO sbnrnya risau gak jap2 tny ok x...siap tlg picit2 kaki lagik...
then.... hmm kita sambung laa part two nnt! hahaha...
jangan marah haaaaaaaaaaaa!! =D

Sunday, February 27, 2011

ari tu rasanye ada mentioned yg Along akan berpindah ke umah mak yang kat Sentul kan...
huhuhu
dh decide since last year
tp br bergerak sekarang.....huhuhu....
ape laa kan...
biasa laa HO...dia ni mcm pahat...skali ketuk br nk gerak...
kang ckp lebih2 muncung belum tentu ilang lam masa 1 week tau
perabot x beli byk..katil, plastic drawers, sofa (kongsi dgn umah mak), meja makan...
tu jek...
electric appliances mmg x beli lagik
sbb umah x tau nk amik contractor mana lagik
last week br sorg bg quotation...
blh tahan gak ek nk repair + renovate umah sekecil tu pon leh cecah belas2 ribu...
tu yg buat HO makin malas nk bergerak....
huhuhu....
harapan nak dok b4 bersalin
tp nmpknye dh bsalin pon lom tentu leh dok lagik kalo mcm ni

adoii...umah tu plak byknye kena renovate & repair...
sesak napas
dr akhir 2006 xde orang dok...
smpi laa awal taun 2011 ni baru nak dok balik

umah tu masa Along darjah brp tah dok sana...
then mak nk g abroad masa umur along ujung2 11 thn kami sumer pindah Kedah...
babah bg org sewa umah tu kalo x silap
dr kitorg kecik smpi laa skang
so built in furniture yg ada kt umah tu pon dh punah dh..
huhuhu...

so mission skang ialah UMAH SIAP BY END OF MARCH
mampukah saye????
adeeehhhh

Tuesday, February 8, 2011

sabtu ni check up utk wk 32
takuuuttt!! risaaaauuuu!!
dan Along mengharapkan berita yang baik....
hope sangat my bb will be fine & normal juz like others
doa2kan juga ye.....

Friday, January 28, 2011

28th Jan...

ape cer dgn tarikh tu?
hahaha...its actly my birthdate...
huhuhu semalam kiranya dah menjejaki usia 32 tahun laa
hmm sekejap jek rasa...
uwaaa....ibadat mcmane?
dah cukup ke semua bekalan?
huhuhu...harap apa ibadah yg sikit tu diterima Allah...

semalam ramai gak yg wished
kt FB ada laa 98 yg wish thru wall
sms lagik...so overwhelming!! =D
kt opis kak Sumi dgn generousnya belanja makan PIZZA HUT
alhamdulillah!!
tq k.su...

pastu time balik HO dh tny ape nk makan ari ni...hehehe
biasa laa kalo xde present mahal...makan2 pon jadik laa
hehehe
tp otw back frm ampang (bwk off collegue HO g kedai keta) makcik call suh p umah
so p terus laa sana...
sampai sana makcik ckp.."tak jadik laa surprise! hang dah sampai awai..."
hehehe
dh 32 thn pon ada org nk throw surprise party kan...
=D tq anyway...
all my cousins kuar beli makanan...
so mkn2 laa DOMINOS PIZZA (pizza lagik? well i like ok!!~) & KFC...
hadeera suke laa makan ayam...
dah berapa ari dia dok sebut kepci kepci... =D
alhamduillah kenyang!!
tq again to my aunty's family!!
muahmuahmuah!!

kami balik tu perut ku x sedap so,smpi jek umh MIL
terus tdo...
x larat nk layan...

alhamdulillah...Along bersyukur sgt diberi peluang untuk idup slama 32 tahun ni...
dapat menikmati semua keindahan yang dah ALLAH tetapkan untuk Along...
termasuk keluarga yang sayangkan Along...anugerah terindah = HADEEERA, EIYAD & bb yg lam tummy besar ni....  ;D
dapat menghirup kesusahan utk Along sedar bahawa semua benda perlu usaha
perlukan ketabahan perlukan kesabaran...
macam mak Along cakap...GROW UP!!
hehehe...

so itu jek laa nk share dgn u all nih...
(ade ke yg bace?? - kalo ada TQVM dear!!~)
daaaaaaaaaaaaaaaa...

Tuesday, January 25, 2011

my wishlist???ahaksss.....

hahaha...ade wishlist ke?
mmg berkenan sangat dgn barang2 nih...
tp mcm Along ckp kat en3 yg lepas...
brg bb actly dh complete...
so cuci mata jek laa tgk nih...
uwaaaa........


Stroller + bike...besh kan...
tp rege pon BESSHHH!!
abis gaji 5 bulan tau

NUK newborn set...
menariks!!

The First Years' Breastflow gift set...
sangat menariks...
rege pon boleh tahan...


mmg nk beli tapi tu laa...
pejam mata jek laa...
kalo ada sape2 nk belikan kasik present x pe gak
ahakssssssss.....

saya pening kepala sudah....
so pen  off 1st ye...(pen??)
hahaha...
till then.... daaa!!~

Monday, January 24, 2011

Sangat stress

ye Along tau x elok untuk baby...
tp tu la yg Along rasakan skang ni....
byk keje + problems datang bertimpa2
adoiii!!! kesian baby kan....
sayang....bonda sayang awk tau....
harap kita boleh harungi semua ni ek...

baru2 ni Along & HO decided nak dok kat Sentul...
umah mak Along yang dah lama x de sape dok...
tp bajet kami ciput...
huhuhu
so kira cam bujang2 laaa
hehehe
x byk perabot
beli yg basic jek
kata org cina kata masa preggy x leh pindah randah....
tah laa
rasa its time kot nk pindah...
eh Along dh citer pasal pindah ni lom? ke dah citer
haaiiiyyyooo!!! pening plak
almaklum laa byk sgt lam pala otak ni

hmm sbnrnya byk nk luahkn tp xtau nk start dr mane...
lupa dh...!!~
hehehe...bagus laa kalo lupa ek...!! :P
tp rasa cam byk sgt lam pale otak ni...
rasa cam jem!!

InsyaAllah Along x lupa pada Yang Esa...
bila rasa down sgt....pada Dia tempat Along mengadu...
hopefully this is only temporary...
and the arrival of my bb is the light of all darkness that i feel rite now...
amiiinnn!!!

ok laaa back to work...!!

Monday, January 10, 2011

huhuhu lama betol x mencorat-coret kt sini....
hehehe
malas daaaa...
terus terang nih!


hmm per cer dgn tajuk entry kali ni?
nak tau?? nak tau??
hmmm ni kes SHOPPING laa
pe lagik kalo bonda hadeera d only uncurable disease
huhuhu
brg bb kali dh bis byk sgt + dgn brg eiyad dulu
mcm2 dh borong tp still rasa x cukup
adoooiiii!!
especially baju..xmo dh beli!!
tapi tiap kali sampai kt mall ada jek shopping bag...
huhuhu
cane nih?


huhuhu...baju hadeera dah penuh 5-tier plastic drawers tu...
ni bj bb lak...almost full dah 5-tier plastic drawers tu...
tu belom budak tu besor d byk g2
nnt raye lagik cane?? dia dh besar kompom nk beli lagik
adeeehhh!!! sape ade ubat ek?
hahahaha.......


hmm...smlm my 28th wks check up + GTT (glucose tolerance test)
hmm memula kene pose frm 12.00 am
kol 9.45am amik darah then kene abiskan air gula 1 cawan lam masa 5min
waduh...!! leh laa layan air gula tu...
lps tu baru HAMEEKKK KO!!
pening doww...
x leh makan lagik...
kol 10.45am amik darah lagik
then last kol 11.45am...
pastu g klinik O&G balik utk appt dgn gynae lak...
nurse dia suh p makan dulu
so...along pon p makan dulu
layan anak dara yg bgn awal tu makan skali...
br naik jmp gynae...
3 org pastu br my turn lak...


memula masuk tu tnykan terus pasal 4D scan ari 2...
sbb Dr. Anson (dr yg scan 4D) ada highlight pasal ENLARGE BOWEL
hmm...Dr. Bibah (my gynae) br pasan ada notes pasal tu
dia pon x tau y ada enlargement..cuma dia suh doa byk2
is it that serious??
huhuhu
kenapa mcm ni....? risau laa
pastu citer pasal CONTRACTION ari jumaat ari tu
dr bibah ckp mayb sbb diarrheoa yg berlarutan smpi 4 ari tu laa
huhuhu
tp ms scan bb ok jek.
aktif lagik hehehe...
sejuk skit ati bonda...!~
and dr bibah did saw that ENLARGEMENT laa...
ya ALLAH lindungi laa babyku ini dari sebarang masalah...
semoga dia selamat dilahirkan dalam sihat walafiat...amiiinnn!!~


tanya bondaku yg diperantauan nun... dia pon x sure
need to refer to other gynaes & paeds...


dr bibah ckp lagik kalo kuar still mcm tu she will direct refer to a paediatric...
huhuhu sedih lak...
risau pon ada...
dr bibah ckp hopefully it is only wind..
hopefully laa ek...
again i pray everything will goes fine! semoga ALLAH melindungi kami sentiasa....

hmm dah melalut pasal check up kan...
huhuhu
ok laa off dulu
nnt smbg lagik
daaaaaaa...........

;;

Template by:
Free Blog Templates